El-cykler

Elcyklen er til dig, som  cykler lange distancer og gerne vil have lidt hjælp til at komme frem. Den er også et godt valg for dig, som måske ikke har så mange kræfter mere,
men stadig gerne vil have motion i hverdagen. Vil du have et godt alternativ til bil nr. 2, er elcyklen det rette valg. 

Hos os finder du et bredt udvalg af el-cykler
Ønsker du en klassisk model, en mere sporty model eller måske en mountainbike med strøm, eller måske et el-løbehjul fra Centurion?

Er du i tvivl om du skal vælge centermotor eller frontmotor?
Kom ind og få en prøvetur samt en snak om, hvad der vil være det optimale valg for dig.

Vi forhandler følgende mærker i elcykler: Kildemoes, Gazelle, Raleigh, Centurion, MBK, Nishiki og Winther 

Bliv inspireret før dit køb af elcykel

Centermotor eller Frontmotor?

Centermotoren er placeret centralt på cyklen, hvilket giver optimal vægtfordeling og dermed god balance. Effekten er høj, da en centermotor oftest er kraftigere end en frontmotor, men du skal være indstillet på selv at træde lidt hårdere i pedalerne end på en elykel med frontmotor.

Frontmotoren er placeret i forhjulet. Den vejer mindre/har lidt mindre trækkraft end en elcykel med centermotor, men den har rigeligt power til at køre 25km/t. 

Hvilken type DU skal vælge, afhænger af DIT behov og din fysiske formåen. Skal du cykle i bakket terræn, med børn eller tunge ting, eller skal du blot cykle på lige vej? 

Lad os hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Batteri

Størrelsen på batteriet – dvs. hvor mange watt batteriet er på – er afgørende for, hvor langt du kan cykle på en opladning, men andre faktorer spiller også ind. Det kan bl. a. være hastighedsniveauet, din kropsvægt og ikke mindst hvor meget du selv hjælper til. Derudover er temperatur, vind og vejforhold også afgørende. Vi vejleder dig til at vælge den størrelse batteri, som passer til dit behov.

Batteriets levetid afhænger bl.a. af, hvordan og hvor ofte du oplader det, men også af, hvordan du opbevarer det. Hvis du tager det med ind i varmen om vinteren i stedet for at lade sidde på cyklen, som står ude i kulden, holder det længere. Hvis du oplader dit batteri i 24 timer minimum 4-6 gange om året, men gerne én gang om måneden øges batteriets levetid. Derudover er det vigtigt, at du oplader ved forskellige niveauer (hvor meget strøm der er tilbage) Herved mindskes risikoen for, at batteriet bliver “dovent,” og derfor skal oplades hyppigere.

Se et udpluk af vores elcykler